Om webbplatsen

Vattenfall bildades 1909 och på den här webbplatsen kan du se, läsa och fördjupa dig i betydelsefulla händelser som format bolaget fram till idag.

Vattenfall har en över 100 år lång historia. Här finns mycket att vara stolt över och mycket att lära sig av. Elektriciteten möjliggjorde det som ibland kallas den ”andra industriella revolutionen” och elektriciteten innebar även en revolution i vardagslivet. Det finns många historier att berätta, från början av den resan fram till idag.

När Vattenfall internationaliserades och blev ett europeiskt företag i början av 2000-talet förvärvades företag som var äldre än Vattenfall. Under temat ”Ut i Europa” hittar du även glimtar av deras historia beskriven.

Under våren 2019 har webbplatsen uppdaterats med ett antal artiklar om ”nutidshistorien” från millennieskiftet och framåt – kolla på tidslinjen!

Användning, frågor och beställningar

Den som inte arbetar inom Vattenfall och vill använda något av materialet i kommersiellt och/eller annat publikt syfte, måste först kontakta Vattenfall. Vid frågor kontakta Vattenfall Sverige på facebook.

Verksamma inom Vattenfall får i arbetet använda material från webbplatsen. Undantaget är material, t.ex. bilder, som inte tillhör Vattenfall eller Centrum för Näringslivshistoria. För ytterligare information och högupplösta bilder, kontakta Centrum för Näringslivshistoria.

Vattenfall hjälper dem som önskar forska mer om Vattenfalls historia eller som önskar beställa kopior av bilder, film eller ljud i högre upplösning.

Kontaktuppgifter

Centrum för Näringslivshistoria
Grindstuvägen 48–50
167 33 Bromma
Tel. vx: 08-634 99 00
E-post: info@naringslivshistoria.se eller bildochfakta@naringslivshistoria.se
www.naringslivshistoria.se

Kontakta Vattenfall

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.