Start / Om webbplatsen

Om webbplatsen

Vattenfalls kulturarvskommitté föreslog att Vattenfall skulle ha en egen historisk webbsida. Centrum för Näringslivshistoria, CfN, fick uppdraget att hjälpa till med att bygga webbplatsen tillsammans med NilssonMace och Technocreative. 

Vattenfall har en över 100 år lång historia. Här finns mycket att vara stolt över och mycket att lära sig av. Elektriciteten möjliggjorde det som ibland kallas den ”andra industriella revolutionen” och elektriciteten innebar även en revolution i vardagslivet. Det finns många historier att berätta, från början av den resan fram till idag.

När Vattenfall internationaliserades och blev ett europeiskt företag i början av 2000-talet förvärvade vi företag som var äldre än Vattenfall. Under temat ”Ut i Europa” hittar du även glimtar av deras historia beskriven.

Har du synpunkter, egna berättelser och andra kommentarer? Hör gärna av dig!

Upphovsrätt / copyright

Texter – Vattenfall/Centrum för Näringslivshistoria

Bilder – Vattenfall

Design – NilssonMace

Teknisk plattform – Technocreative

Vi har arbetat för att finna rätt upphovsrättsinnehavare till samtliga använda fotografier och andra medier. Om någon trots detta anser sig ha blivit kränkt i sin upphovsrätt ber vi er att kontakta oss.

Användning

Verksamma inom Vattenfall får i arbetet använda material från webbplatsen. Undantaget är material, t.ex. bilder, som inte tillhör Vattenfall eller Centrum för Näringslivshistoria. För ytterligare information och högupplösta bilder, kontakta Centrum för Näringslivshistoria.

Den som inte arbetar inom Vattenfall och vill använda något av materialet i kommersiellt och/eller annat publikt syfte, måste först kontakta Vattenfall.

Frågor och beställningar

Vattenfall hjälper dem som önskar forska mer om Vattenfalls historia eller som önskar beställa kopior av bilder, film eller ljud i högre upplösning än de ligger på hemsidan.

Kontaktuppgifter

Vattenfall AB 
169 92 Stockholm
Tel. vx: +46 873 950 00
Kontaktperson: Svante Färnbo, Staff Function Communications 
 
Centrum för Näringslivshistoria
Grindstuvägen 48–50
167 33 Bromma
Tel. vx: 08-634 99 00

Relaterade artiklar

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8